Pieczywo na zakwasie, wypiekane w ceramicznnym piecu, pyszne ciasta oraz wiele innych słodkości.
Do pieczenia chlebów i ciast stosujemy wyłącznie naturalne oraz wysokogatunkowe surowce, produkujemy własny zakwas, a towar w całości wykonujemy samodzielnie.

— nasze wyroby —

Pieczywo
  • Chleb firmowy 0.50 kg
  • Chleb firmowy 0.80 kg
  • Chleb firmowy 1.20 kg
  • Chleb firmowy na wagę
  • Chleb na wagę cebulowy
  • Chleb razowy
  • Chleb razowy ze słonecznikiem
  • Chleb razowy na miodzie
  • Chleb razowy ze śliwką
  • Chleb królewski
  • Chleb graham
  • Chleb bez drożdży
  • Chleb pradawny bez drożdzy
  • Chleb orkiszowy
  • Chleb jaglany chia
  • Chleb żytni z jagodą goji
  • Chleb pełen ziaren
  • Chleb ziołowy
  • Chleb wiejski
  • Chleb wieloziarnisty
  • Chleb cebulowy
  • Chleb alzacki
  • Chleb ciabatta
  • Ciabatta tyrolska
  • Chleb tostowy
  • Bułka średnia
  • Bułka mała
  • Bułka sojowa
  • Bułka makowa
  • Bułka kukurydziana
Ciastka sztukowe
  • Pączki tradycyjne
  • Pączki „lux” kanapkowe
  • Oponki
  • Drożdżówki
  • Ciastka półfrancuskie
  • Muffiny
  • Babeczki
  • Makaroniki
  • Rogale francuskie
  • Brioche maślane
  • Czekoladowe cookies
  • Bostocki
  • Tartaletki
  • Ptysie
  • Millefeuille
Ciastka na wagę, drobne
  • Kokosanki
  • Koperty z jabłkiem
  • Pączki mini
  • Rogaliki serowe 
  • Rogaliki babuni 
  • Ślimaczki 
  • Pączki serowe
  • Ptysie śmietana / mascarpone 
  • Kostka czekoladowa 
Torty

Czekoladowo- malinowy

Tort z kremami czekoladowymi, z białej, mlecznej i deserowej czekolady, z żelką malinową.

*Należy zamawiać z 3 dniowym wyprzedzeniem.

Królewski

Mus z czekolady
deserowej na spodzie z
chrupiących, prażonych
migdałów, oblany czekoladą,
przystrojony owocami lub orzechami.

 

Oreo

Czekoladowy biszkopt przełożony delikatnym kremem mascarpone z pokruszonymi ciasteczkami Oreo z dodatkiem sezonowych owoców, przystrojony czekoladowymi słodyczami.

Bezowo-lawendowy z borówką

Krucha beza przełożona lawendowym
kremem mascarpone z borówkami.

Na winie

Kakaowy biszkopt mocno nasączony alkoholem, krem orzechowy, krem czekoladowy z pijaną wiśnią oraz warstwa kokosu.

Bezowy kajmakowy

Krucha beza orzechowo-kajmakowa przełożona kremem mascarpone z kajmakiem, daktylami oraz orzechami.

Adele

Delikatny, kakaowy biszkopt z kremem mascarpone przełożony powidłami śliwkowymi oraz bananami.

Migdałowy z mascarpone piętrowy

 

Podwójnie czekoladowy

Tort z intensywnie czekoladowym biszkoptem oraz kremem czekoladowym. Najlepiej smakuje z kleksem bitej śmietany oraz kwaśnych powideł.

*Należy zamawiać z 3-dniowym wyprzedzeniem.

Bezowy z owocami

Krucha beza przełożona delikatnym kremem mascarpone z dodatkiem sezonowych owoców.

 

Z mleczną czekoladą i gruszką

Delikatny biszkopt nasączony
likierem orzechowym, przełożony kremem z mlecznej czekolady z dodatkiem gruszek oraz z orzechami.

 

Liban

Bezglutenowy* tort na bazie wolno gotowanej
pomarańczy z dodatkiem orzechów laskowych,
oblany czekoladą.

Ponczowy

Jasny biszkopt mocno nasączony alkoholem z warstwą konfitury morelowej oraz z marcepanem.

 

Velvet z owocami

Aksamitny, czekoladowy biszkopt przełożony kremem mascarpone z dodatkiem sezonowych owoców.

Velvet – maliny i kokos

Delikatny, kakaowy biszkopt przełożony kremem mascarpone, warstwą kokosu oraz malinami.

Tiramisu

Jasny biszkopt nasączony likierem amaretto oraz espresso, przełożony delikatnym kremem mascarpone z dodatkiem żółtek, posypany ciemnym kakao.

Migdałowy piętrowy

 

Tort snickers

Tort karmelowo- czekoladowo – orzechowy, na biszkopcie czekoladowym. Intensywny, cięższy, wielosmakowy.

*Należy zamawiać z 3-dniowym wyprzedzeniem.

3 musy

Tort dla wielbicieli czekolady – trzy warstwy czekoladowych musów: z czekolady białej, mlecznej i deserowej, na spodzie cienka warstwa biszkoptu czekoladowego. Może być przygotowany w wersji oblanej czekoladą albo w wersji naked, przystrojony owocami.

Velvet lawendowy z borówkami

Aksamitny, czekoladowy biszkopt przełożony lawendowym kremem mascarpone z borówkami.

Lux-beza

Ciasto pieczone na bazie białek z dodatkiem daktyli, żurawiny i orzechów, z czekoladowo- orzechowym kremem mascarpone.

Migdałowy z owocami

Delikatny biszkopt na bazie mąki migdałowej, kremowa masa mascarpone oraz sezonowe owoce.

Z masłem orzechowym i wiśnią

Kakaowy biszkopt, mus z czekolady deserowej z wiśniami oraz warstwa musu z masłem orzechowym.

Velvet – marakuja i kokos

Delikatny, kakaowy biszkopt z kremem mascarpone, warstwą kokosu oraz żelką marakujową.

Czarny Las

Ciemny, kakaowy biszkopt przełożony śmietanowym kremem z dodatkiem wiśni nasączonych alkoholem.

Z kremem mascarpone piętrowy

Ciasta

Baba drożdżowa z żurawiną

Sernik tradycyjny w pudrze

Sernik z białą czekoladą

Drożdżowe z jagodami

Sernik weselny (drożdżowy)

Sernik z maliną

  • Drożdżowe z posypką
  • Drożdżowe z owocami
  • Maślane z owocami
  • Kruche z owocami
  • Jogurtowe z owocami
  • Sernik drożdżowy
  • Sernik jogurtowy
  • Sernik z brzoskwinią
  • Sernik tradycyjny
  • Sernik z kokosem
  • Sernik z kajmakiem
  • Sernik z białą czekoladą
  • Sero–brownie z wiśnią
  • Sernik z musem śliwkowym
  • Sernik z owocami
  • Sernik na zimno
  • Makowiec drożdżowy
  • Makowiec zawijany
  • Makowiec alpejski
  • Makowiec japoński
  • Szarlotka migdałowa
  • Szarlotka z grubymi jabłkami
  • Torcik migdałowy
  • Brownie z orzechami / z owocami
  • Czekoladowe z wiśnią i kokosem
  • Baba drożdżowa z żurawiną
  • Baba piaskowa kakao / mak
  • Baba cytrynowa
  • Buchta
  • Babka z jabłkiem
  • Babka studencka
  • Keks
  • Chlebek bananowy
  • Wieniec piaskowy kakao / mak
  • Wieniec cytrynowy
  • Wieniec jabłko – cynamon
  • Wieniec drożdżowy śliwka / wiśnia
  • Rolada marchewkowa
  • Rolada sułtańska
  • Rolada z galaretką
  • Rolada ze śmietaną
  • Rolada cappuccino
  • Rolada truflowa
  • Tarta z kremem waniliowym i owocami
  • Tarta z gorzka czekoladą i owocami
  • Tarta Oreo z masłem orzechowym
  • Banoffiee pie
  • Karpatka z borówkami
  • Crumble z malinami
  • Toffie
  • Snickers
  • Raffaello
  • Pijak
  • Czekolada, wiśnia, śmietana
  • Biszkopt ze śmietaną i galaretką
  • Napoleonka
  • W-Z